Jämställdhet och ledarskap
JÄMSTÄLLDHET - EN LEDARSKAPSFRÅGA.
Utbildningen Jämställdhet Genus Ledarskap riktar sig till beslutsfattare och chefer och ger grunden för att kunna förstå, förhålla sig till och diskutera jämställdhetsfrågor.
För att kunna diskutera, arbeta med och utveckla jämställdheten behöver chefer, ledare och medarbetare en gemensam grund att stå på. Utifrån denna kan var och en gå vidare och fördjupa sig, välja ståndpunkter och strategier.
Svensk lagstiftning utgår från att jämställdhet ska genomsyra hela samhället. Jämställdhet är en politisk vision och en lagstadgad målsättning. Ledningens beslut är avgörande för att åstadkomma en hållbar förändring. Utbildningen i JGL ger ökad kunskap och därmed fler verktyg för att arbeta med jämställdhetsintegrering och ett normkritiskt förhållningssätt.
Jag har under många år varit engagerad i jämställdhetsarbete på olika nivåer och utbildar nu i JGL-konceptet tillsammans med andra handledare.
JGL-UTBILDNINGENS UPPLÄGG
"Utbildningen omfattar grundläggande kunskaper om jämställdhet och genus, definitioner, begrepp och perspektiv, samhälle och arbetsmarknad, samt frågor kring ledarskap, nytta, förändring och arbetsmetoder."
Utbildningen är 2+2 heldagar och genomförs med ett pass om två dagar samt en uppföljningsdag ca en månad senare. Gruppen kan ha upp till 15 deltagare och leds av två certifierade handledare. Utbildningen erbjuds både som öppen utbildning (du kan köpa en eller flera platser) alternativt som en uppdragsutbildning för din organisation. Flera organisationer har valt att utbilda sina samtliga ledningsgrupper.
Mer om utbildningskonceptet kan du läsa här: JGL-utbildning >
FÖRELÄSNING/ WORK-SHOP OM JÄMSTÄLLDHET.
"Behöver din organisation en kortare introduktion av jämställdhet och jämställdhetsarbete och/eller jämställdhetspolitik så kan jag anordna en föreläsning eller work-shop på temat."
Hör av dig så skräddarsyr vi ett upplägg!
Intresseanmälan